Ben jij ook het nieuwe jaar gestart met goede voornemens, doelen bepalen en/of het zetten van intenties? Maar nu het jaar alweer een paar weken oud is, blijken deze niet helemaal of wellicht helemaal niet te kloppen met waar je nu bent. Zijn die voornemens als sneeuw voor de zon naar de achtergrond verdwenen? Of je hebt ze helaas niet vol kunnen houden? Ervaar je hierdoor een knagend onbevredigend gevoel, omdat het je (weer)niet gelukt is je doel of intentie te bereiken? Sta je  op het punt om nu maar te besluiten geen intenties en doelen meer te stellen?  Stel jezelf dan deze vraag eens: vanuit welke plek in je lichaam maakte je deze voornemens of intenties?

Hoofddoel

Een intentie of doel zetten vanuit je hoofd, dus bedenken wat je doel of intentie wordt maakt dat je veel wilskracht en doorzettingsvermogen nodig hebt om deze te kunnen bereiken of te verwezenlijken. Vaak maak je een goed doordacht en een dichtgetimmerd stappenplan, waarbij je jezelf dwingt om je er aan te houden met de vurige hoop zo je doel te kunnen bereiken. Hiermee zet je jezelf en daarmee ook je energie muurvast. Er ontstaat een dwingende, stuwende energie die hoog in je lichaam huist en vaak geen ruimte laat voor wat je voelt en wat dit plan eigenlijk met je doet in je lichaam. Je lichaam ervaart druk en stress en het kost je veel energie, wellicht te veel energie om je doel te bereiken. Deze manier is moeilijk vol te houden, je raakt de verbinding met je lichaam en hiermee de verbinding met jeZelf én de flow van het leven kwijt.

Hartsverlangen

Een intentie zetten of een doel stellen vanuit je hart zorgt ervoor dat deze meer afgestemd is op waar jij nu bent en staat. In plaats van een doel of intentie buiten je Zelf te plaatsen , kun je proberen om van binnenuit, vanuit je hart te gaan voelen waar je naar verlangt. Gun jezelf de tijd en de ruimte om te voelen. Observeer met liefdevolle, milde aandacht hoe het nu met je hart is. Luister naar je hart. Wat wil jouw hart? Waar wordt jouw hart blij van? Waar verlangt jouw hart naar? Door vanuit dat verlangen een intentie te zetten, werken je hoofd, lichaam en het leven zelf op een natuurlijke manier samen. Hierdoor ervaar je meer stromende energie, verbinding, moeiteloosheid en kan je jezelf makkelijker (laten) inspireren op weg naar je intentie of doel.

“Laat je hart de richting bepalen en gebruik je hoofd voor de details”

Door jezelf elke dag een paar minuten de tijd te geven om  je af te vragen wat je nu nodig hebt  en wat  je jezelf kan  geven om dichter bij jouw hartsverlangen te komen, zorgt ervoor dat je weg er naar toe, zachter, liefdevoller en meer in balans is met je gevoelswereld. Laat je hartsverlangen de richting bepalen, zodat je bij alles wat je doet, iedere keuze die je maakt in de lijn van je verlangen ligt. Realiseer je dat elke kleine stap waardevol is. Soms niet direct zichtbaar, maar wel voelbaar van binnenuit.

Ik heb voor jou een geleidde meditatie opgenomen om je intentie van uit je hart te maken. Je kunt deze gratis beluisteren via deze link: https://soundcloud.com/user-802516151/intentie-b

Vind je het lastig om uit je hoofd en in je lichaam te komen? Ik inspireer en ondersteun je graag hierbij. Neem voor een gratis kennismakingsgesprek via tel of skype (15 min)  gerust contact met mij op. Dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Love&delight,

Hanneke