Over Hanneke

Om vanuit de beweging in contact te komen met je innerlijke kracht en van daaruit te kunnen leven op de manier die daadwerkelijk bij je past, te leven vanuit je ware essentie, fascineert en inspireert mij iedere dag opnieuw.

Ik ben Hanneke van der Kam (1965), getrouwd met mijn lief en samen hebben wij 3 kinderen. In 1985 studeerde ik af aan de Mode Academie Voque.

Na aan aantal jaren als styliste/mode ontwerpster te hebben gewerkt, heb ik jarenlang met veel liefde en toewijding, volledig voor mij gezin gezorgd.

Nadat in 2006 bij mij borstkanker werd geconstateerd, werd ik mij pas werkelijk bewust van mijn vrouwen lichaam en hoe belangrijk gezondheid en balans tussen je hoofd-hart-buik in relatie met jezelf en de wereld om je heen is.

“And I said to my body, softly. I want to be your friend.
It took along breath and replied I have been waiting my whole life for this.” –  Nayyirah Waheed

Mijn lichaam als kompas

Deze gezondheiduitdaging  was voor mij een overduidelijk signaal dat ik mijn eigen verantwoordelijkheid over mijn gezondheid en leven mocht gaan nemen.

Ik heb in deze periode ervaren hoe belangrijk en krachtig vertraging en stilte is. Ik gaf mijzelf ruimschoots de tijd om te luisteren en in gesprek te gaan met de uitdaging in mijn lichaam. Het is in deze periode geweest dat ik het onvoorwaardelijke besluit nam om de rest van mijn leven mijn lichaam als kompas te gebruiken.

Tot die tijd was ik een soort van wandelend hoofd en had werkelijk geen idee dat ik ook nog een lichaam had, dat hunkerde naar mijn liefde en aandacht. Toen ik mijzelf eindelijk toestond om te vertragen en te verstillen, kwam er ruimte om te voelen en kwam ik tot diepe inzichten, wijsheid en innerlijke kracht en kon ik vanuit mijn eigen waarheid keuzes maken, los van wat medisch, maatschappelijk en sociaal wenselijk was. Ik koos ervoor om mijn eigen authentieke, helende pad te gaan bewandelen en dat bewandel ik nog steeds.

Van uitdaging naar Passie

Ik veranderde drastisch mijn voedingspatroon en kwam in aanraking met de Chinese bewegingsleer Chi Neng Qigong. Al direct na de eerste kennismaking voelde ik dat deze eenvoudige vorm van bewegende meditatie mij meer rust, vitaliteit, kracht en vertrouwen gaf.

Ik verdiepte mij steeds verder in deze vorm en volgde vele workshops en trainingen bij diverse (Chinese) leraren in binnen- en buitenland. Uiteindelijk rondde ik de opleiding tot instructeur bij chineng.nl af, waar ik sinds 5 jaar ook als docent workshops en trainingen geef. Om mijzelf te blijven ont-wikkelen volg ik nog steeds workshops en trainingen vanuit verschillende tradities op gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Zoals o.a.  Reiki, Tantra voor vrouwen, Wombwisdom , Qigong Therapy, en coaching.

Gepassioneerd, nieuwsgierig , verwonderd en op een lichte, speelse manier deel ik graag mijn inzichten en opgedane kennis om zo ook andere vrouwen te kunnen inspireren om voluit en (zelf)bewust, vanuit innerlijke kracht en ongekend vertrouwen, een vitaal, gezond, creatief en stromend leven te kunnen leiden.

Durven luisteren naar je lichaam

Het is mijn grootste inspiratiebron om te allen tijden te durven luisteren naar je eigen lichaam, erop te vertrouwen en te leven vanuit je ware Essentie. Weer werkelijk thuis te komen, te landen en verbinding te voelen met je eigen lichaam, met je omgeving en het grotere geheel (Universum)  vraagt om toewijding en beoefening. Iedere dag en ieder moment opnieuw.

Voor mij voelt het leven als een grote ont-dekkingsreis. Groei en ont-wikkeling op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau zijn daar voor mij onlosmakelijk mee verbonden.

Neem contact op met Hanneke